Vuosi parvekkeen elämää

Olen urbaani Tarhuri, tarhanani keskimääräinen kerrostaloparveke, josta näkyy kaupunki meren takana. Viljelen tarhaani vuodenkierron verran, ja tallennan mietteeni ja tekoseni tänne. Sen jälkeen parveke jää elämään Parvekepuutarha-kirjan sivuille.

maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Ja vielä susannasta

Kävi niin, että olin herättänyt henkiin parikymmentä mustasilmäsusannan tainta. Ne villiintyivät olemassaolostaan ja puskivat varttaan kohti ikkunan takana paistavaa aurinkoa. Mutta lähdimme matkalle, Amsterdamiin ja Utrechtiin ystäviä tapaamaan, ja vaikka olin nostanut taimet pimeään (ajattelin, että ne selviäisivät ilman huoltajaa sen viisi päivää, kun olin poissa), kun palasimme, taimet olivat luovuttaneet taistelunsa elämästä.

Vain kaksi urheaa tainta vielä sinnitteli. Istutin ne saviruukkuun ja nostin ikkunalle. Laitoin niille kiipeilytelineeksi rautalangasta väännetyn renkaan, ja ne ilahtuivat siitä niin, että kasvattivat enemmän kukkia kuin ikinä. Sillä kertaa susanna ei päätynyt parvekkeelle.

Mutta parvekkeen seinusta oli autio. Tökin parvekelaatikon multaan ruusupapuja, koska seinustan kuuluu viheriöidä. Pavut kasvoivatkin kuin auringosta huumaantuneina, mutta eivät ne susannaa kauneudessa voittaneet. Suuret karvaiset lehdet ja liikuttavan pienet kukat.

3 Kommentit:

  • At 12:08 ap., Anonymous Anonyymi said…

    Tuntuisi se minustakin kurjalta, jos huoltajani ottaisi ja jättäisi minut viikoksi pimeään itse elämästä nauttien. Löytyikö sieltä uusia virikkeitä ja ideoita puuhaasi? Onko parvekkeellasi sijaa puutarhatontulle?

     
  • At 2:23 ip., Blogger Anna Maria said…

    Pyryharakka,

    toki minua säälitti taimet, mutta joskus on hyvä ajatella itseäänkin. Hollannissa on noita tulppaanikasveja pilvin pimein, vaikka en uskalla ehkä ottaa niitä viljeltäväkseni. Sitten joskus kun on oma piha...

    Puutarhatonttuja en ole tullut ajatelleeksi, mutta epäilen mieheni tyrmäävän ajatuksen kuin ammattinyrkkeilijä amatöörin.

     
  • At 1:45 ap., Anonymous Anonyymi said…

    Vinkki: saat puutarhatontun läpi esityslistalta, kunhan siinä on moottori ja liikkuvat raajat, kaukosäädin sekä ohjelmoitavuus-optio. :)

     

Lähetä kommentti

<< Home