Vuosi parvekkeen elämää

Olen urbaani Tarhuri, tarhanani keskimääräinen kerrostaloparveke, josta näkyy kaupunki meren takana. Viljelen tarhaani vuodenkierron verran, ja tallennan mietteeni ja tekoseni tänne. Sen jälkeen parveke jää elämään Parvekepuutarha-kirjan sivuille.

maanantaina, heinäkuuta 31, 2006

Kukintaa ennen ja jälkeen loman

Näppäyksiä kukkasista:



Ruusupapu (vas.) oli juuri alkanut kukkia, kun siirryimme etelän lämmöstä pohjoisen helteisiin. Kovin pieniähän nuo ovat sen kukkaset, mutta ihan sympaattisia.

Sääkukka (kesk.) oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus - tosin ehdin nauttia sen kukista vain muutaman päivän. Olivat nimittäin kuivuneet, kun palauduimme. Kukat muistuttavat päivänkakkaroita, mutta niissä oli integroituna ominaisuus, joka sai terälehdet vetäytymään rullalle pilvisinä päivinä. Odottelen, josko siihen tulisi vielä kukkia.

Mustasilmäsusanna (oik.) oli alkanut kukkia poissaolomme aikana; tässä on kuva siitä valjussa iltavalossa. Tätä nykyä susannaruukut ovat todellinen silmien ilo: puolitoista metriä kukkivaa vihreää pylvästä. Kuvia niistä lisään, jahka saan noudetuksi sen pikkuveljen kameran.