Vuosi parvekkeen elämää

Olen urbaani Tarhuri, tarhanani keskimääräinen kerrostaloparveke, josta näkyy kaupunki meren takana. Viljelen tarhaani vuodenkierron verran, ja tallennan mietteeni ja tekoseni tänne. Sen jälkeen parveke jää elämään Parvekepuutarha-kirjan sivuille.

torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Takakansiteksti

"Pienelläkin parvekkeella voi kasvattaa maailman parhaat tomaatit, terveelliset ruokayrtit, tuoksuvat kukat tai jopa oliivipuun. Kaupunkilaiselle parveke on usein kuin toinen olohuone, jota voi hoitaa puutarhana tai käyttää lepo- ja lukutilana. Siellä voi kuunnella tuulen ääniä, katsella kaupungin valoja ja maistella erilaisia makuja sadonkorjuuaikaan.

Niksinööri Esko Kuokkanen, puutarhuri Mervi Lehmusoksa ja kirjailija Anna Maria Mäki opastavat aloittelevia jo kokeneempia parvekepuutarhureita kasvien, kukkien, vihannesten ja yrttien viljelyssä ja vastaavat moniin parvekepuutarhureita askarruttaviin kysymyksiin: Miten valon määrä ja ilmansuunnat vaikuttavat parvekeviljelyyn? Mitkä yrtit menestyvät parvekkeella parhaiten? Mitkä kasvit kestävät talvehtimisen? Tämä monipuolisesti kuvitettu teos kertoo myös parvekkeiden ja kasvien historiasta ja niiden esiintymisestä kirjallisuudessa.

Kirjasta löytyy paljon käytännön ohjeita parvekepuutarhan rakentamiseen ja hoitoon. Parvekkeelle sopiville hyötykasveille ja kukille annetaan yksityiskohtaiset kylvö- ja hoito-ohjeet, ja kirjan helposti toteutettavat sisustusideat ja selkeät nikkarointiohjeet auttavat parvekepuutarhuria luomaan omannäköisensä paikan, jossa kaikilla aisteilla on hyvä olla."